28 февр. 2005 г., 13:33

Вятър ме повя 

  Поэзия
872 0 0

Споменът отдавна избледнял
за нежност малка, зажаднял.
На яве да излезе пак напира,
но нещо вътре го възпира.

Избива всичките прегради
паметта побягва ужасено
потта се стича на талази
усмивка гасне примирено.

Останах сам на двора
птиците нещат да пеят
тръгнах към обора
врабците над мен се реят

Да препусна аз не мога
краката вързани са ми от мора
тогава махнах свойта тога.

Крилата си развях над небеса
литнах аз като сокол.

Търсех място да се приземя,
забравил да се вържа аз за кол,
обрекох се на вятъра сега.

Нека ме развява
във вечната забрава.
Той е моята съдба.
Вятъра, е моята жена.

© Димитър Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??