1 сент. 2013 г., 13:12

Вятърни мелници 

  Поэзия » Любовная
515 0 2

Имам нужда от вятърни мелници –
ветровете от тях ще изтрия.
Ще минавам през празните делници.
Ще използвам и тайна магия
цветовете да скрия под дрехата,
посивяла от твойто мълчание.
А за теб ще оставя утехата
на помръкнала капка сияние.
Любовта от сълзи избеляла е,
във съня ми солен привкус има.
Но надеждата пак оцеляла е,
носи пролет – едва доловима.
Сивотата свлича вяло грима си.
Голотата изглежда нескромна.
Ще рисувам цветя по снагата си
с багри ярки на шарена стомна.
Ще запазя в душата си утрото.
Ветровете ще върна – прикрити.
Имам днес настроение – щурото.
Затова ще приспивам звездите.

© Любка Славова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??