22 мая 2013 г., 09:30

Вятърно ми е 

  Поэзия » Другая
465 0 4

Вятърно ми е. И някак леко.

Като пух се нося над света.

Семе на глухарче съм. Далеко

пускам вместо коренче мечта.

 

Изкласявам вятърно и бяло.

Детски поглед съм - невинен, мил.

Безтегловна съм. С прозрачно тяло.

Сядам в скута слънчев на април.

 

После ме откъсват нежни пръсти.

Вятърно ме духват със уста.

И рисувам рой спирали пъстри

в светлото небе на пролетта.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??