8 февр. 2014 г., 21:47

Въгленче в снега 

  Поэзия » Пейзажная
509 0 11

Трепери въздухът от студ,
стъкла премръзнали припяват,
мелодии с протяжен звук
мисли снежни в мен навяват.

Обвита в бяла пелена, 
земята сгушено заспала,
сънува сън за пролетта,
за слънчев смях и незабрава.

По нея стъпките... хрущят
преправяйки пъртина бяла,
оставяйки следи от сняг
в душата, обич закопняла.

Студено е... но весел лъч,
провря се в  стъклената пряспа.
Усмихна се денят отвън
и в мене въгленче проблясна.


© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??