Там отляво, където
се намира сърцето,
е ли командният
пулт на живота ни?!
Или с разума заедно
си оспорват "властта"
и това им е
толкоз присъщо...
Във вечната битка
между двата титана
животът като
миг - сън преминава.
Еднакво са силни
и двата противника,
които, обаче,
действат най-добре заедно.
Във редките случаи,
когато в съзвучие са,
се ражда детето им -
щастието...
Заложник не бива
човекът да става
нито на сърцето,
нито на разума.
По-голямата част от
времето и силите
му отиват ловко
между тях да балансира.
И колкото по-умело
с тази дейност се справя,
толкова по-добре
животът му преминава...
2011 г.
© Радослава Антонова Все права защищены