От някъде далече, (по усещане)
дочувам бавна сенчеста походка.
Сред всички тишини да се предре́ши,
за плахите ѝ стъпки аз съм клопка.
Познавам аромата на страха ѝ,
и кухите словесни излияния.
Научи ме да вдишвам самота,
и как да я превърна в обитание.
Показа ми видения във мрака,
които оживяват след проглеждане.
За цял живот сълзите си изплаках,
в очакване убило ми надеждата...
Но нямам капка милост. Не остана.
Със мъката поливах вътре в себе си,
заровена дълбоко - малко вяра,
че някой ще се влюби в мойте белези...
Разбира се, че коренно различна,
ти носиш хищнически нрав,
и знаеш точно как да ме обичаш -
до нежност на стихийната си страст.
И аз те разпознах, (една порода сме)
по нуждата просветнала в очите ти.
На две прекърши мойта горест,
която вдън земя ще се стопи...
Не си със лик на зла вълчица,
но вярна си до кръв и болка.
Прого́ни не една и две лисици,
решили да гризат от мен до кокал.
Но мойта обич е пораснала,
под арест, и в затвор душевен.
За тебе све́щите ми не угаснаха,
и сам превърнах те в молебен.
Сега не чувам лоши призраци.
Легни, блажена във покоя ми.
На дъх от устните по-близо е,
сърцето ти със пулс на моето...
©тихопат.
Данаил Антонов
24.09.2023
© Данаил Антонов Все права защищены