24 июл. 2009 г., 18:15

Вълк и пудел (басня) 

  Поэзия » Юмористическая
697 0 10

ВЪЛК И ПУДЕЛ

 

Веднъж се пуделът обидил,

че „глупав” го наричал всеки.

Избягал той и нос навирил,

вървял по горските пътеки.

Накрая стигнал свойта цел

и срещнал вълк (на някой кум),

за който някъде прочел,

че имал много остър ум.

Смело пуделът запитал:

– Как така, ти, братовчеде,

уж родà сме, а те считат,

че по ум си най-отпреде?

Вълкът се малко позачудил

на този дребен индивид –

барак ли, гонче ли е, пудел,

понеже давал странен вид.

– Кажи ми! Моля те! Да знам.

Съвет дойдох да диря тук.

– ‘Ми много просто: МИСЛЯ САМ!

А ти —командван си от друг.

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??