27 дек. 2010 г., 16:18

Вълнение 

  Поэзия
470 0 3

ВЪЛНЕНИЕ


 

 

Вълнува  ме  душата  на  човека

и  пръчките  лози,  наляли  плод.

Дали  човекът  с  педя  е  израснал?

Дали  духът  му  -  избуял?


 

Вълнуват  ме  децата,  като  пораснат,

на  какво  ще  се  възпитават  -  те?

Дали  като  узреят  и  станат  осъзнати,

ще  забравят  бащин  дом  или  език?


 

Дали  в живота  ще  са  силни  и  единни?

Ще  се  родят ли Нютон, Магелан...?

Дали  светът  на  сантиметър  е  пораснал,

или  ще  се  погуби  -  сам?

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??