7 дек. 2018 г., 11:30

Вълните на времето 

  Поэзия
687 6 5

Преминават вълните на времето
или блъскат се в здравия бент
и остават, но с гняв, че пленени са,
отмъщават си, ден подир ден.

В най-дълбоките, тайни подземия,
свои мрежи тревожни плетат.
Зад стените дебели, но временни,
буря крие се, шеметен ад.

Те не бива да бъдат затворници - 
имат свой път и смисъл, и цел - 
заминават с тях мисли-злосторници,
идва радост, с крила на орел.

И тече, и променя се цялото
осъзнато, чрез грях, битие,
за да светне магията, бялата - 
да се върнеш в света на дете.

Да отмиеш и болки, и залези,
да  посрещнеш живота с любов
и да тръгнеш по стъпките алени
на зората, за вечност готов. 

© Вики Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??