Вън снежна виелица вие
и трупа на преспи тъга.
Стоя и си мисля за Рия -
къде ли е Рия сега?
Тъй дълго във сайта я няма!
Дали - (ала не, не това!) -
от някаква грижа голяма
не може да вдигне глава!
Или, след щастлива промяна,
(о, боже, дано е това),
от истинска обич люляна,
със своя любим е сега?
Ако е това - налюби го,
а после, в среднощния час,
в леглото да спи остави го,
а ти се изтупай сред нас!
Защото за теб ни се плаче!
Без тебе светът е кошмар!
И всички тъгуват, обаче
най-силно тъгува Ангар!
От всяка любов изоставен,
той денем и нощем тъжи!
От Бога и чорта забравен,
тъй както забрави го ти!
Вън снежна виелица вие
и трупа на преспи тъга.
Стоя и си мисля за Рия -
къде ли е Рия сега!
© Ангел Чортов Все права защищены