10 нояб. 2011 г., 20:10

Въпрос без отговор 

  Поэзия » Философская
538 0 5

 

 

 

 

                                               ВЪПРОС БЕЗ ОТГОВОР

 

                                       Захвърлени спомени

                                                           при ненужните мебели

                                        и те са покрити

                                                            с лепкава прах.

                                        Но животът катери

                                                            пак опасните хребети,

                                         а денят все отмъква

                                                            малка част и от нас.

                                          Излъгана, вярата

                                                           се затвори в себе си.

                                           Старее лъжата,

                                                            но ни мами без страх.

                                            Объркани бързаме,

                                                             от съдбата обсебени.

                                             Заболялата обич

                                                             пее с чужд, дрезгав глас.

                                            Но брезата напролет

                                                             ще очаква пак трепети.

                                           За пройдохата казват,

                                                               бил поет от Парнас.

                                            Разбитата пейка

                                                                пази влюбени шепоти.

                                            Дали този свят е спасител,

                                                                 или - само мираж!

                                                            … ???...

 

                                                        Wali /Виолета Томова/

 

 

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??