ВЪПРОС БЕЗ ОТГОВОР
Захвърлени спомени
при ненужните мебели
и те са покрити
с лепкава прах.
Но животът катери
пак опасните хребети,
а денят все отмъква
малка част и от нас.
Излъгана, вярата
се затвори в себе си.
Старее лъжата,
но ни мами без страх.
Объркани бързаме,
от съдбата обсебени.
Заболялата обич
пее с чужд, дрезгав глас.
Но брезата напролет
ще очаква пак трепети.
За пройдохата казват,
бил поет от Парнас.
Разбитата пейка
пази влюбени шепоти.
Дали този свят е спасител,
или - само мираж!
… ???...
Wali /Виолета Томова/
© Виолета Томова All rights reserved.