Въпроси
Измамник ли да наречем снега, когато
Превръща вечер калното във бяло
И дрипавите плещи на града намята
Със своето вълшебно покривало?
Ще трябва ли да го виним, защото
Прикрива нощем раните в асфалта
И гърбавата сянка на дървото
Превръща в ослепителна весталка?
И затова ли сутрин на разсъмване,
Преди да срещне слънцето лениво,
Смутен от нощните си безразсъдици,
По покривите в пурпур се разлива?
© Златина Бонева Все права защищены