7.01.2011 г., 10:07 ч.

Въпроси 

  Поезия
531 0 8

Въпроси


Измамник ли да наречем снега, когато

Превръща вечер калното във бяло

И дрипавите плещи на града намята

Със своето вълшебно покривало?

 

Ще трябва ли да го виним, защото

Прикрива нощем раните в асфалта

И гърбавата сянка на дървото

Превръща в ослепителна весталка?

 

И затова ли сутрин на разсъмване,

Преди да срещне слънцето лениво,

Смутен от нощните си безразсъдици,

По покривите в пурпур се разлива?

© Златина Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??