4 мая 2008 г., 11:50

Въпросително 

  Поэзия » Другая
473 0 4

Животът ми - безпътица отрудена,

лишен от радост и любов,

съществувание принудено

в кръг безкраен и суров.

 

Какво ли, Господи, да сторя,

щастлив поне да съм за миг?

Чуваш ли молитвите ми горе,

смутен ли си от моя вик?

 

В клетка сякаш съм затворен

и с пречупени крила

мята се душата ми отровена,

като птица във смъртта.

 

Колко смърти приживява

душата ни в своя път,

спира ли или пък продължава

да ликува във безсмъртие духът?

© Гинка Любенова Косева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??