14 мая 2006 г., 12:01

Въртя се в кръг банален и порочен 

  Поэзия
665 0 6
  • Въртя се в кръг, банален и порочен.
    А иска ми се салто да направя,
    да завъртя живота си обречен
    да тлее в жар, без да се възпламенява.
    А аз съм огън, как тогава да живея
    без рискове, без вдъхновения.
    Да тлея в пепел сивa, когато копнея
    по пурпурния  цвят на алени горения.
    И да изгарям и да се възпламенявам,
    да бъда буйна и стихийна.
    Как себе си по точно да описвам,
    когато трябва да съм тиха и спокойна.
    Да стискам своя вик, да се преструвам,
    да бъда преведената, плачеща върба,
    а аз съм като риба - вечно плувам
    срещу течението на своята съдба.
    Дали така ми е орисано да бъда,
    и вик във мен до болка да крещи?
    Как себе си да бъда, мили хора,
    без някого това да нарани?

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??