2 февр. 2006 г., 20:53

Във огледалото... 

  Поэзия
760 0 0



            Във огледалото...


край огледалото минавайки, разглеждат ме,
обратно върнах се и само мен съзирам;
глава извърнах, трепват любопитни образи...
изграждам план и си отивам.

взех малко огледалце скришом,
заставам във анфас и се усмихвам;
насреща се ухилва моя образ...
но малко по-зловещо струвами се .

обръщам се и бавно бъркам в джоба,
с другата ръка спирали розови рисувам;
изстрелвам поглед бърз към мойто отражение...
лудешкия му поглед спиралите поглъща.

засмях се диво в ре диез и се обърнах,
за да се погледна във очите;
търся, но другия го няма...
уплашен е от свойто отражение.

© Атанас Коев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??