Две котки спорят със снега.
Чудакът търси някаква си шапка.
Зад два прозореца тъга
потича денем на кристални капки.
Пресъхнали от взор очи
поглъщат скришом зимната картина.
Затрупан пътят и почти
назад по него няма как да минеш.
Потайно някой е довел
от спомените мъничка надежда.
Не питам кой какво е взел,
но зная пътят ти къде отвежда.
Разбирам твоята печал,
но виж, навън в снега деца играят
и снежният човек е цял,
а зад прозореца си в топла стая.
И ти си цял, и още тук.
След залеза ще дойде ново утро.
Пестницата ти е в юмрук.
Усещам как назад, назад се луташ.
И чувам как сподавяш вик,
на снежната картина си излишен.
Запомням тъжния ти лик,
смирено за последно как въздишаш.
© Ани Монева Все права защищены