27 нояб. 2021 г., 14:33

Въздухът на градовете 

  Поэзия
344 1 2

I. Дихателна аритмия

Бяга чистият въздух от градовете ни,

от черните му потоци,

все по-нависоко се вдига.

И вече ще можем да го достигаме

само с нова ритмика на дишане,-

с вдишване на ...

                                подскоци.

 

II. Вятърът-коминочистач

Чак дотам ли я докарахме?-

Вятърът на градовете ни да е метач.

 

И както сме я подкарали, занапред,

ще опрем ребром в проблема:

"Как Вятъра в дробовете си ще вкарваме

                             като ... коминочистач?"

 

III. За заслуги

С перманентните си гафове,

политиците наши,

презаслужиха да им препращаме

всички сини частици прахови

директно в ноздрите ... в свръхпревишени дози.

© Вълчо Шукерски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??