5 дек. 2009 г., 20:56

Възкресение 

  Поэзия
544 0 4

Въскресение

 

Ах, клони мъртви - черна сган

и гарвани по-черни накацали по вам!

Ах, дебнещи храсти с грапави пръсти,

ах, грешник как клечи, с нехайство се кръсти!

Немирни души и други в злостен покой,

ах, време в туй гробище в блатен застой!

Тука лежат мои кървави кости,

прокълната душа ми ковчега залости!

Наоколо тихо заплъзна проказа,

изпълни ми кухи гърди със омраза!

Крещях и пищях, и дерях,

почупих нокти оскъдни, но дотам аз не спрях!

Щракна отгоре затворът прокобен,

на гроба ми кацна гарван злокобен!

Посрещна ме с дълъг крясък пронизващ,

зарових аз с пръсти, нищо не виждащ!

Мойта гниеща плът изникна, залази,

а други до нея пълзят на талази!

Безжалостни убийци и подли крадци,

ето как Бог вами ще се отплати!

Сега крийте се вече, тихи и кротки,

ще се промъкнем ний безшумни като котки!

Ще станете сега наше угощение,

ваша е вината за нашто възкресение!

© Нощна Сянка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??