Въскресение
Ах, клони мъртви - черна сган
и гарвани по-черни накацали по вам!
Ах, дебнещи храсти с грапави пръсти,
ах, грешник как клечи, с нехайство се кръсти!
Немирни души и други в злостен покой,
ах, време в туй гробище в блатен застой!
Тука лежат мои кървави кости,
прокълната душа ми ковчега залости!
Наоколо тихо заплъзна проказа,
изпълни ми кухи гърди със омраза!
Крещях и пищях, и дерях,
почупих нокти оскъдни, но дотам аз не спрях!
Щракна отгоре затворът прокобен,
на гроба ми кацна гарван злокобен!
Посрещна ме с дълъг крясък пронизващ,
зарових аз с пръсти, нищо не виждащ!
Мойта гниеща плът изникна, залази,
а други до нея пълзят на талази!
Безжалостни убийци и подли крадци,
ето как Бог вами ще се отплати!
Сега крийте се вече, тихи и кротки,
ще се промъкнем ний безшумни като котки!
Ще станете сега наше угощение,
ваша е вината за нашто възкресение!
© Нощна Сянка All rights reserved.