1 дек. 2013 г., 19:57  

Възможно е и да сънувам 

  Поэзия » Другая
461 0 4

думите
обикновено
се виждат сутрин

пътуват с мъглите
над софийските улици
и като чепки памук
влизат през прозорците

върху тях
се носят бръмбарчета
едни такива проблясващи
и кротки
да се чудиш чак
да не са заспали

тогава
ако имам достатъчно време
протягам ръка
очите ми все още са затворени
нали разбирате
и си грабвам
напосоки
от думите

започвам мислено
да ги нареждам
по цвят
а в шепите ми
през целия ден
остават проблясващи
светлинки

 

 

Публикувано във:

Във: България днес 12-13 октомври 2013

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??