Не чувам птици днес,
ни пърхащи криле
Ръцете ми - изгнили клони
протягат се към теб,
и сухото небе се рони...
Изсъхнали са мойте корени,
студени са ръцете ти...
Аз жаден съм, пресъхнал, гневен,
застинал във очакване да пия
капки дъжд сред жарката пустиня,
а пясък, докъдето поглед стига,
е светът около нас,
но докато ти изгряваш,
към залеза отивам аз...
Надявам се покоят да е вечен.
© Иван Все права защищены