29 авг. 2018 г., 00:15

xxx 

  Поэзия
344 1 2

 

Знам, любовното бойно поле 
е безсмислено вече.
И крещят отмъщения
с кървави пръсти.
Всеки стон е светкавица.
Вечерта е обречена.
Моля, разуме мой,
ти недей ме напуска!
Орхидеи са раните.
Октопод е копнежът.
И в любовното бойно поле
няма място за двама.
Настървéн за разплата 
и разгулен манежът,
пее песните зли 
на поредната драма.
Назовете палачите
и качулките черни!
Справедливо възмездие
нека усетят.
Угасете луната,
та звездите вечерни
над самотника нежен
милостиво да светят.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??