6 мар. 2013 г., 20:48

Я, кажи 

  Поэзия » Для детей
542 0 2

Струва ли си, я кажи,

ти от всичките да криеш

затова, че те мързи

и ръцете си не миеш?


Лаборантът вчера пак

в теб откри микроби

и попита с тъжен глас:

- Как ще ги пребориш?


Струва ли си, я кажи,

лек след лек да пиеш,

затова, че те мързи

и ръцете си не миеш?


Запомни от мене ти,

само чистотата

здраве ще ти подари

и игри с децата.

  


 

© Дияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??