6.03.2013 г., 20:48 ч.

Я, кажи 

  Поезия » За деца
541 0 2

Струва ли си, я кажи,

ти от всичките да криеш

затова, че те мързи

и ръцете си не миеш?


Лаборантът вчера пак

в теб откри микроби

и попита с тъжен глас:

- Как ще ги пребориш?


Струва ли си, я кажи,

лек след лек да пиеш,

затова, че те мързи

и ръцете си не миеш?


Запомни от мене ти,

само чистотата

здраве ще ти подари

и игри с децата.

  


 

© Дияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??