Я кажи ми облаче ле бяло,
от где идеш де си ми летяло...
Ран Босилек
Я кажи ми, облаче ле бяло,
мойто чедо, там дали е здраво?
Дали за мене мисли и говори?
Дали тъжи за бащините двори?
Я кажи ми облаче ле бяло,
дали завит е с моето одеало?
Що за него аз сама направих.
Всички ласки дето си оставих.
Я кажи ми, облаче ле бяло,
дали гладно вчера е заспало?
От мен прати му майчината сила
и кажи... кажи, че съм щастлива.
Прати му, ето моите милувки
и тоз букет от сини теменужки.
Предай сега, че майка му го чака.
Но скрий от него, само колко плаках.
© Виолета Все права защищены