26 июл. 2018 г., 00:50

Ябълката 

  Поэзия
375 0 0

Дали били́ сме с теб един за друг

или съдбата не направи грешка?...

И стон отеква като празен звук

от любовта, погледната с насмешка;

 

минава тихо над погребан взор

в руините на чувства и години;

потъва във дъждовния простор

на две очи – така копнежно сини.

 

Дали ще може да се върне пак

онази – незавършената клетва,

съзряла тайно в бъдещето знак?...

Съмнението във душата светва!

 

Животът ми – горчивосладък сос

във ястия, безсрамно подлютени

от неизменно простичък въпрос:

Със теб един за друг ли сме родени?!

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??