Паметта ми вземете. Ще помня докрай!
Сложете нозете в окови. Отново ще тичам!
В сиротност хвърлете ме. Пак ще е май!
Сломете ми вярата. В Бог ще се вричам!
Скършете крилете ми. Пак ще летя!
Въздуха сподавете. Още ще дишам!
На кръст ме разпнете. Ще ви простя!
И ме предайте. Ще ви обичам!
Върху мене да рухне целият свят,
като грешник на клада да изгоря...
Ще разцъфна в градини с ябълков цвят,
там живота повторно ще сътворя.
© Златка Чардакова Все права защищены