20 сент. 2021 г., 22:56  

Януарска приказка за любовта 

  Поэзия » Философская
264 4 9

ЯНУАРСКА ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБОВТА

 

Красиво пада вечерта –

зад храсти вятърът  се свива,

в постеля с дъбови листа

куп жълъдчета спят щастливи.

 

И грейват с бликнали искри
къщенца зад дувари голи.

Деди и челяд – зад софри,

за тиха нощ и сън се молят.

 

Невям да бъде Бог край тях  –

невидим страж на тишината,

да срещнат утрото със смях,

трудът да донесе отплата.

 

Снегът – когато навали –

дълбок и кротък, и наивен –

да стелне меки пелени

в заспалите отдавна ниви.

 

Те дълго да сънуват плод

и тежки стъпки на жетвари,

и да научат на любов

смразяващия Януари.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??