Юбилейно
Художникът Петър Ръсовски
на 70 години - честито!
Отминаха нашите млади години.
През прозореца наднича старостта.
Животът брули ни, гони ни,
но не ни отвея като сухи листа!
Отминаха нашите млади години.
Но ние с радост ги дарихме на друг.
Ти, Петре, ги дари на твоите картини,
и на всичко, що е подредено днеска тук.
Отминаха нашите млади години и ето:
Неусетно се сдобихме с бели коси,
но у нас остава нещо, което
ще свърши, само когато сърцето заспи.
То е другарство, приятелство, обич,
много любящи, младежки сърца,
мили, скъпи спомени вечни
и признателност от нашите деца.
Отминаха нашите млади години.
Но няма да се предаваме робски - без бой!
Ти, Петре, още дълго рисувай своите картини
и смело напред! Кой може да те спре, кой?
15 март 2001 година Асен
© Асен Стефанов Все права защищены
До Стотния поне юбилей Асене и след името да няма точка