6.02.2009 г., 10:00 ч.

Юбилейно 

  Поезия » Гражданска
801 0 4

                                                          Юбилейно

                                    

                                         Художникът Петър Ръсовски

                                             на 70 години - честито!

                            

                                 Отминаха нашите млади години.

                                 През прозореца наднича старостта.

                                 Животът брули ни, гони ни,

                                 но не ни отвея като сухи листа!

 

                                 Отминаха нашите млади години.

                                 Но ние с радост ги дарихме на друг.

                                 Ти, Петре, ги дари на твоите картини,

                                 и на всичко, що е подредено днеска тук.

 

                                Отминаха нашите млади години и ето:

                                Неусетно се сдобихме с бели коси,

                                но у нас остава нещо, което

                                ще свърши, само когато сърцето заспи.

 

                                То е другарство, приятелство, обич,

                                много любящи, младежки сърца,

                                мили, скъпи спомени вечни

                                и признателност от нашите деца.

 

                                Отминаха нашите млади години.

                                Но няма да се предаваме робски - без бой!

                                Ти, Петре, още дълго рисувай своите картини

                                и смело напред! Кой може да те спре, кой?

 

                                         15 март 2001 година                   Асен

© Асен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добър поет, добър приятел - доволен читател
    До Стотния поне юбилей Асене и след името да няма точка
  • А любимият ми худ. Пикасо е казал: "Рисувам, значи съм жив!" "Бог също е само един художник..." Творете, защото е живот!
  • Той да рисува, а ти продължавай да пишеш, бачо Асене!
  • Ще си позволя да цитирам друг художник, Доньо Донев:
    "Сърцето няма бръчки!!!"

    ...................................
    Поздравления за красивият стих!!!
Предложения
: ??:??