8 июл. 2020 г., 21:12

Юлските липи 

  Поэзия
677 6 8

Липите ме обгърнаха изцяло

с вълшебния върховен аромат.

Предаде се подмаменото тяло

в ръцете на разлистен липов цвят!

 

Очите ми преливаха от злато,

закичено по клони на липи.

Обичам те, прекрасно мое лято

със сластните отблясъци, искри!

 

Аз искам в липов цвят да се обвия,

да бъда малка тръпнеща пчела.

От соковете твои да отпия –

дърво, пропито с юлска красота!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??