15 июн. 2021 г., 17:05

Юнски дъжд 

  Поэзия » Другая
239 0 0

 

Не ти омръзна с нас да се шегуваш     

ти, облако, със лейката надвесен.

Ще чакам да се налудуваш

и да окъпеш пак града панелен.

 

Не искам под чадъра  да се крия,

прескачам  боса локвите огромни.

Зад оня ъгъл в детството ще се отбия,

дъждът за лудориите ще  ми напомни.

 

За коленете с ранички ожулени,

и липовият чай на мама,

игра на жмичка под дърветата ошумени

дечица с керемидка на игра на „дама”.

 

В огледалата – локви  пак поглеждам,

след юнския порой небето в тях наднича

и слънчеви лъчи в очите се оглеждат

на  моя внук, в тревата мокра тичащ.

 

Отмий до чисто чувствата ми тъжни

след спомена...  и само хубавите остави.

С усмивка искам да съм в дните бъдни,

Магия, чудо с мене  направи.

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??