15 сент. 2015 г., 20:44  

За да я имам 

  Поэзия » Другая
455 0 0

Надвих тъгата ти, за да я имам -
да мога да я взема в гроба.
Пред вида на общата ни примка
ще трепери клетата тегоба.

Ще свърши тъй и моят път -
скован на чуждото бесило.
И ако бликне тъмната ми кръв,
то нека е по-тъмна от мастило

и нека те пречисти и усмихне -
сполуча ли веднъж да я отнема
(и да крещя, и да угасвам тихо),
тъгата ти ще си отиде с мене.

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??