Sep 15, 2015, 8:44 PM  

За да я имам 

  Poetry » Other
458 0 0

Надвих тъгата ти, за да я имам -
да мога да я взема в гроба.
Пред вида на общата ни примка
ще трепери клетата тегоба.

Ще свърши тъй и моят път -
скован на чуждото бесило.
И ако бликне тъмната ми кръв,
то нека е по-тъмна от мастило

и нека те пречисти и усмихне -
сполуча ли веднъж да я отнема
(и да крещя, и да угасвам тихо),
тъгата ти ще си отиде с мене.

© Александър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??