17 февр. 2022 г., 06:57

За да зарадвам хорските души 

  Поэзия
265 5 4

Не се събудих просто ей така,

било е нужно да изляза нощем.

Късмет извадих – нямаше мъгла,

защото във мечтите вярвам още.

 

Затуй политнах като на шега,

не ви майтапя – знайте че мога.

Събрах звездите – всички до една,

небето нощно цялото пребродих.

 

В огнище на бедняк оставих три,

любов запалих в две сърца туптящи.

Жадуваха очите им искри

и вътре в мен - да къса взе, да дращи.

 

Направих си гирлянди от звезди

и украсих дворовете заспали.

За да зарадвам хорските души –

сънуваха морета от кристали!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??