Дали е грях това - да бъдеш тъй разумен.
Дали не трябваше, поне в съня, да си безумен.
С поглед на мъдрец на другите да се присмиваш,
а вечер от това да не можеш да заспиваш.
Назоваваш с имена неясните неща,
а тези от деня дори и ти самият не разбираш.
Дали е грях това - на другите да си в услуга,
без да търсиш от това и мъничка за теб заслуга
и думи вечно да редиш, хей така - на тях да угодиш,
а всъщност знаеш - от това може да се нараниш.
© Александър Кръстев Все права защищены
Всеки има собствен отговор.
Харесах!Е.