24 нояб. 2017 г., 16:25

За Дядо Коледа 

  Поэзия » Философская
960 2 3

Дядо Коледа, 


има ли място
във чувала за моя подарък?
Знам, шейната е малка и тясна, 
но сърцето не е по-голямо, 
а във твойто са всички дечица 
и такива със детски акъли, 
дето вярват във теб и ти пишат, 
и те чакат мечти да им сбъднеш,
и рисуват за тебе комини,
и ти палят звезди - да ти светят.
Е, ще чакам и аз да наминеш, 
даже лек да ми бъде пакетът!

 

Тежи малко над двадесет грама
на човека душата му тука. 
Донеси ми човещина само!
Всичко тежко - работя, ще купя...

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??