Nov 24, 2017, 4:25 PM

За Дядо Коледа 

  Poetry » Phylosophy
962 2 3

Дядо Коледа, 


има ли място
във чувала за моя подарък?
Знам, шейната е малка и тясна, 
но сърцето не е по-голямо, 
а във твойто са всички дечица 
и такива със детски акъли, 
дето вярват във теб и ти пишат, 
и те чакат мечти да им сбъднеш,
и рисуват за тебе комини,
и ти палят звезди - да ти светят.
Е, ще чакам и аз да наминеш, 
даже лек да ми бъде пакетът!

 

Тежи малко над двадесет грама
на човека душата му тука. 
Донеси ми човещина само!
Всичко тежко - работя, ще купя...

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??