Дядо Коледа,
има ли място
във чувала за моя подарък?
Знам, шейната е малка и тясна,
но сърцето не е по-голямо,
а във твойто са всички дечица
и такива със детски акъли,
дето вярват във теб и ти пишат,
и те чакат мечти да им сбъднеш,
и рисуват за тебе комини,
и ти палят звезди - да ти светят.
Е, ще чакам и аз да наминеш,
даже лек да ми бъде пакетът!
Тежи малко над двадесет грама
на човека душата му тука.
Донеси ми човещина само!
Всичко тежко - работя, ще купя...
© Петя Божилова Всички права запазени
Хубаво послание!