28 июн. 2008 г., 07:14

За един приятел 

  Поэзия
548 0 2
 

 

За един приятел

 

Казваха ми, че си ужасен,

но ти си човек прекрасен.

От малко време те познавам,

но не съжалявам.

И ти като мен маска носиш,

и за малко подкрепа просиш.

Доверието ми бързо спечели,

в мое лице приятел намери.

Съдбите ни си приличат,

макар самите те да отричат.

Зад маската ти аз надзърнах,

ръце прострях и те прегърнах.

Изслушваш ме и ти благодаря,

може би вярата в доброто ще възродя.

Ръката си ти подавам

и зад теб заставам.

Какво направи не разбрах,

но много бързо осъзнах,

че доверие мога да ти имам

и думите ти на сериозно взимам.

Може би старото ми аз се връща,

от миналото славно се завръща.

Благодарение на теб това става

и неочаквана е неговата поява.

Искам да ти кажа едно само...

БЛАГОДАРЯ ТИ

                   за приятелското рамо!

 

 

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??