Разплитам си чорапите от яд,
че някой ми е праснал единица!
Ще взема да си викна за обяд
една огромна, много вкусна пица!
Ще си поръчам, даже и моме!
Едно такова, мургаво миньонче!
И с две бутилки наше шардоне
ще цвиля покрай него като конче!
А след като си хапна, като мъж,
и пийна, без дори да се напия,
ще почна стих за цъфналата ръж,
или пък, за поредна простотия!
Просекото ще гръмна вечерта!
И силно ще си пусна тежки жици!
Почти до полунощ ще ви чета!
Но няма да ви слагам - единици!
Юри
Йовев
Юни
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
С единици и с петици
никак, никак не е зле!
И с изкуствени кубици
пак ще ходим на море!