1 мар. 2016 г., 22:34

За глупостта 

  Поэзия
1090 0 4

Глупаците удобни са навред.
Управници, със глупостта жонглират.
Търтеите лочат пчелен мед,
но те прашец не могат да събират.

 

С глупаци е наситен този свят.
От глупост вече се върти земята.
Не си признава който е глупак,
а в свойта глупост, люшка и се мята.

 

Глупакът е оръжие и щит,
маша удобна е за нежни пръсти.
Глупостта превръща се във бит.
Дори и Бог на себе си се кръсти.

 

Обидно някак, да не си глупак.
Умните търпят и глуповеят.
Мълчанието е чудесен знак,
че с глупостта приемат да живеят.

 

Цъка динамит на глупостта.
Много скоро бомбата ще гръмне.
Мечтателят, да има светлина,
ще почне да се радва, че е тъмно.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??