22 мар. 2020 г., 01:25

За изживяните неща 

  Поэзия » Другая
528 0 0

 

 

Защо пред истина интригата се предпочита,

а служи сърцето за разменна монета?

Но оправданията с някакви си богове

отдавна укриват духовна несрета.

 

Най-тъмно е под свещ, запалена

добро от зло да различиш

и към истина, от никого негалена,

пътя, по който да вървиш.

 

Той дали е стръмен, каменлив, трънлив,

с охрана от змии е без значение,

ако обичта докоснеш и щастлив

опишеш красотата й в творение.

 

Любовта Алфред Мюсе нарече

„толкоз рядък бисер в живота-океан“.

Странник през нощта света обрече

на обич, като небето, и... бе разбран.  

© Вили Тодоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??