26 сент. 2008 г., 08:37

За какво си говорят...? 

  Поэзия » Другая
631 0 4

За какво си говорят цветята?
Дали за изгрева очакван и нежен,
който ще ги събуди утре с целувка,
или за полъха на вятъра - копнежен,
за мечтаната, любимата... милувка.

 

За какво си говорят звездите?
Дали от срещата с луната се вълнуват,
за да им разкаже приказка вълшебна
и после сънища прекрасни да сънуват
в прегръдката на нощ - мила, потребна.

 

За какво си говорят вълните?
Дали за пътя свой те искат да разкажат,
за мига, в който те са били сътворени
и с танц вълшебен идват да покажат
как в един красив миг са преродени.

 

За какво си говорят скалите?
Дали за еделвайса планината украсил
и замечтал отново небето да достигне -
там, където орел своето гнездо е свил
и слънцето през облака да му намигне.

© Красимира Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??