2 мая 2023 г., 07:03  

За книгите и хората 

  Поэзия
663 1 3

 

 

Неутолима жажда мори

всеки читател на нова Книга.

До дъно чете, ненаситникът, и до самозабрава...

И какъв е ефектът от това безразсъдство?

Омайничета и незабравки

подслаждат всяка глътка на четивото му,

докато

сладостта

не сломи сетивата.

Диагноза „Сетивна Недостатъчност“

получава.

А добрата книга

рани цери.

Души спасява.

От Пъкъла връща.

Нали казват: „В дозата е отровата.“

Затова...

Книга се чете

бавно,

на глътки,

на мигове.

И без очакване.

© Живка Недялкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??