24 дек. 2009 г., 10:47

За любовта 

  Поэзия » Любовная
641 0 2

 

Че понякога за теб се сещах,

ме наказваше нечиста съвест.

Чоплеше във мене грешки

и следи недосънуваност.

 

Че понякога за тебе плачех,

ме наказваха очите сини.

Прогаряха във спомените рани,

бразди - вълнуващи и мини...

 

Че понякога копнеех да сънувам,

наказваха ме мускулите бодри.

Музата ме хващаше безлунно

и витаех в стих от спомен.

 

Но... не могат да те правят нежелана!

С убеденост снощи те измислих.

Пътуваш ли, любов неизмечтана?

Щастлива съм.

И в стих - от спомен,

слънчоглед и светли мисли...

Ще те хвана.

© Ани Ракова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Честито Рождество Христово!
    Не се опитвай да "хванеш" Любовта.
    Тя е птица лекокрила...
    А в полет как сплитат се крила?
    Здравей!!!
  • Ще я хванеш със сигурност мило момиче, животът е пред тебе. Пожелавам ти всичкото щастие на земята и най красивата любов! Да бъде!
Предложения
: ??:??