8 авг. 2013 г., 22:30  

За мене всичко беше ти 

  Поэзия » Любовная
603 0 1

          ЗА  МЕНЕ  ВСИЧКО  БЕШЕ  ТИ

 

Знай – за мене всичко беше ти!

Слънцето, денят, нощта, луната,

птичката, която пее и лети,

въздуха, земята и тревата!

 

Всичко беше ти за мен!

И леглото, и постелята.

И храната всеки ден.

И седмицата, и неделята.

 

Вярвах в силата на любовта.

Честно вярвах, че я има,

но пак я сбърках с подлостта.

Любовта не е за трима!

 

Сляпо вярвах в твойта дума!

Вярвах в твоите сълзи!

А ти си дебнел, като пума

и обсипа ме с лъжи!

 

Цял живот очаквам чудо!

Помислих, че това си ти.

Ах ти, проклета заблудо!

Как сърцето ми разби!

 

Аз толкова сълзи пролях,

по измамните любови!

Към теб в мечтите си летях,

но оказах се в окови!

 

Окована във вериги,

веригите на подлостта,

Боже, откъсни ги,

за да мога да летя!

 

Защо са ми криле,

че окована да съм на земята?!

Искам синьото небе!

Искам си обратно свободата!

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??