8 сент. 2013 г., 17:35

За миг едва 

  Поэзия
351 0 0

Смирена, сломена и жалка

 да терзая смисъл намирах,

но  повяхна  надеждата малка,

дори и своята същност загубих.

 

Вярвах, че струва си всичко,

загърбих едничката гордост,

а сърцето крещеше зловещо,

просещо моята милост.

 

В погубено щастие вкопчена,

аз борих се, молих и страдах

и за каузата, вече изгубена

сама се двойно ранявах.

 

С всеки ден по-уязвима

ти плаха и слаба ме виждаше

и в мъката тихо потънала

сълзите ми с устните пиеше.

 

За миг едва, само за миг

отново ще бъда аз силна,

 ще зрее болката в стона прикрит,

изтръгнат из душа наранена.

© Мартина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??